Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
9

HTSM-call 2015 geopend

Technologiestichting STW heeft de HTSM-call voor 2015 geopend. Onderzoeksvoorstellen kunnen ingediend worden tot en met 2 juni 2015. De deadline voor het insturen van toelichtingen is 12 mei 2015. De Open Call in de Topsector High Tech Systemen en Materialen (HTSM) heeft als doel wetenschappelijke onderzoeksprojecten te financieren met een grote relevantie voor het Nederlandse hightech bedrijfsleven. Ten opzichte van 2014 is de maximale bijdrage verhoogd van € 500.000 naar € 750.000.

De projecten moeten een bijdrage leveren aan minimaal één van de 17 roadmaps van de topsector HTSM. Deze roadmaps zijn Advanced Instrumentation, Aeronautics, Automotive, Components and Circuits, Embedded Systems, Healthcare, High Tech Materials, ICT, Lighting, Mechatronics/Manufacturing, Nanotechnology, Photonics, Printing, Security, Semiconductor Equipment, Solar en Space.

De financiële middelen voor HTSM2015 zijn afkomstig van STW (€ 4,65 miljoen) en de TKI-HTSM. De TKI-bijdrage zal naar verwachting eind mei bekendgemaakt worden. De totale cofinanciering moet tenminste 30% van de totale projectkosten bedragen en de financiële cofinanciering tenminste 15% van de totaal benodigde financiële middelen.

Terug naar overzicht