Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
9

Verlenging subsidies arbeidsmarktknelpunten culturele sector

Voor de verdeling van deze middelen zijn twee regelingen opgesteld: de Regeling stimulering hr-expertise culturele en creatieve sector (HREC) en de Regeling Stage Cultuur Inclusief (SCILETTER).

De organisaties en instellingen in de culturele sector zijn nog niet voldoende in de gelegenheid geweest gebruik te maken van de beschikbare arbeidsmarktmiddelen. Om de culturele organisaties en instellingen die gelegenheid alsnog te bieden, worden verschillende termijnen in de beide subsidiereglementen verlengd.

Stimulering hr-expertise culturele en creatieve sector
Het doel van de Regeling stimulering hr-expertise culturele en creatieve sector is het geven van een impuls aan de verdere professionalisering van hr-expertise in de culturele en creatieve sector.

De looptijd van de regeling is met een jaar verlengd, waarmee deze nu eindigt op 31 december 2024 (was 31 december 2023). Ook het beschikbare plafond is verhoogd naar € 2.550.000 (was € 1.810.000).

Stage Cultuur Inclusief
De Regeling Stage Cultuur Inclusief moet bijdragen aan het diverser en inclusiever invullen van stage- en werkervaringsplekken in de cultuursector, waarbij voor de invulling van het begrip diversiteit wordt aangesloten bij de Code Diversiteit & Inclusie waar het gaat om culturele diversiteit, gender, beperking, seksuele oriëntatie, religie, sociaaleconomische status en opleidingsniveau.

De looptijd van de regeling is met een jaar verlengd, waarmee deze nu eindigt op 31 december 2024 (was 31 december 2023). Ook is er een nieuwe aanvraagperiode vastgesteld. Aanvragen kunnen worden ingediend van 15 december 2023 tot en met 15 november 2024.

Tot slot is de regeling nu ook beschikbaar voor het Caribisch deel van het Koninkrijk. Voor een stagiair(e) woonachtig in het Caribisch deel van het Koninkrijk (Curaçao, Aruba, Sint Maarten en de bijzondere gemeenten Bonaire, Saba en Sint Eustatius) bedraagt de subsidie voor een stage- of werkervaringsplek in Nederland maximaal € 1500.

Terug naar overzicht