Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
9

Subsidieregeling verbinding po-vo bekendgemaakt

Het doel van deze onlangs al aangekondigde nieuwe regeling is het vergroten van kansengelijkheid in de overgangsfase van het primair onderwijs (po) naar het voortgezet onderwijs (vo). Dit door po- en vo-scholen uit te dagen om actiever samen te werken en de overgang naar het vo voor leerlingen herkenbaarder en meer overbrugbaar te maken. De regeling betreft de opvolger van de Subsidieregeling doorstroomprogramma's po-vo voor gelijke kansen (DSPOVO), maar kent een andere inhoudelijke en organisatorische vormgeving.

Subsidie kan worden aangevraagd door coalities die bestaan uit vestigingen van ten minste twee po-scholen en één vo-school. Subsidie kan worden aangevraagd voor de volgende activiteiten:

  • het opstellen van een verbindingsplan in het schooljaar 2024-2025; en
  • het uitvoeren van de afspraken in het verbindingsplan in de schooljaren 2025-2026 en 2026-2027.

Het door een coalitie voor de gehele subsidieperiode te ontvangen subsidiebedrag wordt berekend door het aantal deelnemende po-, vo- en so-scholen in de coalitie met € 60.000 te vermenigvuldigen en door het aantal leerlingen te vermenigvuldigen met € 225.

Aanvragen kunnen van 14 februari 2024 tot en met 13 maart 2024 worden ingediend bij de Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen (DUS-I). Indien het subsidieplafond van € 54,6 miljoen ontoereikend is om alle in aanmerking komende aanvragen toe te wijzen, wordt voorrang verleend aan de aanvragen voor scholen in Caribisch Nederland. Vervolgens worden de aanvragen gerangschikt op basis van de gemiddelde relatieve achterstandsscore van een coalitie.

Terug naar overzicht