Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
9

Beleidsregels en subsidieplafond Tanzania Dutch Energy Capacity Building Programme gepubliceerd

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de beleidsregels van het Tanzania Dutch Energy Capacity Building Programme (TDECBP) gepubliceerd. Voor subsidies wordt een bedrag beschikbaar gesteld van € 1.825.000. Het beheer is tot en met 11 juli 2017 uitbesteed aan De Nuffic. Doel van het programma is bij te dragen aan de ontwikkeling van onderwijscapaciteit voor de hernieuwbare energiesector (specifiek geothermie) en de gassector in Tanzania.

Tanzania moet zich in staat kunnen stellen om lokaal capaciteit te ontwikkelen om technische, internationale en binnenlandse uitdagingen op het gebied van energie en gas te adresseren en waarbij de opbrengsten ten goede komen aan ontwikkeling en armoedebestrijding.

Het TDECBP beoogt samenwerking tussen Nederlandse en Tanzaniaanse academische instellingen en instellingen voor beroepsonderwijs te stimuleren en vult de inzet van andere donoren in de Tanzaniaanse energiesector aan. 

De Nuffic zal namens de Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking subsidies verlenen voor de uitvoering van de projecten. De beleidsontwikkeling en programma monitoring ligt in handen van het ministerie van Buitenlandse Zaken, directie DSO.

Terug naar overzicht