Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jan
9

Utrecht steunt duurzaam ondernemende melkveehouders

Het doel van deze nieuwe regeling is om Utrechtse melkveehouders te stimuleren tot duurzaam ondernemen. Dit door hen te stimuleren tot deelname aan de Utrechtse Monitor Duurzame Landbouw (UMDL) én daarmee tot de uitvoering van activiteiten gericht op het versterken van de biodiversiteit en kringlooplandbouw.

Subsidie kan worden aangevraagd door een agrarisch collectief of door een samenwerkingsverband van twee of meer agrarische collectieven.

Subsidie kan worden aangevraagd voor activiteiten gericht op het versterken van de biodiversiteit en kringlooplandbouw door deelname van melkveehouders aan de Utrechtse Monitor Duurzame Landbouw. Minimaal 50% van de deelnemers dient uit de veenweidelandschappen Groene Hart en Eemland te komen.

De subsidie bedraagt maximaal 100% van de subsidiabele kosten en kan oplopen tot maximaal € 1.878.000. De jaarlijkse beloning voor elke deelnemer aan de Utrechtse Monitor Duurzame Landbouw kan maximaal € 5000 bedragen.

Aanvragen kunnen van 10 januari 2024 tot en met 30 januari 2024 worden ingediend bij de provincie Utrecht. Aanvragen worden gerangschikt op basis van kwaliteit, waarna het voor de periode 2024-2027 beschikbare budget van € 1.878.000 wordt verdeeld in volgorde van rangschikking.

Terug naar overzicht