Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

dec
8

Waddenfonds kondigt koers 2015 aan

Het Waddenfonds kondigt aan dat zij in 2015 voor een bedrag van € 35 miljoen gaat investeren in het Waddengebied. Zo komt per 3 februari 2015 een subsidiebudget beschikbaar van € 11 miljoen voor aanvragen voor de thema's Natuur, Water, Duurzame havens, Duurzame agrarische sector en het budget Lokale innovaties. Deze aanvragen worden beoordeeld op volgorde van ontvangst. Aanvragen die meerdere thema’s omvatten kunnen een bonusbedrag ontvangen. Hiervoor is maximaal € 1 miljoen gereserveerd.

Met de overige € 23 miljoen slaat het Waddenfonds een nieuwe weg in. Om gericht duurzame economische activiteiten te stimuleren, start het Waddenfonds met een pilot kredietsubsidie. Het gaat hierbij om projecten met een terugverdiencapaciteit. Ook wordt in de loop van het voorjaar een tender opengesteld. Deze geldt voor economische projecten met een ecologische component. Tenslotte is er budget beschikbaar voor de start van grote programma’s (‘grote stenen’). Deze hebben een bovenregionale impact en een meerjarig karakter. Hiervoor wordt een investeringsprogramma opgesteld.

Het Dagelijks Bestuur van het Waddenfonds streeft naar beslissingen in de loop van 2015 over de openstellingen van de pilot kredietsubsidie, de tender en de 'grote stenen'.

Terug naar overzicht