Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

dec
8

Out-of-the-bieb: reisbeurzen voor ontwerpers en kunstenaars

Kunstenaars en ontwerpers uit Nederland en België kunnen tot en met 1 maart 2015 ideeën en onverwachte invalshoeken indienen rond de bibliotheek van de toekomst. Out-of-the-bieb biedt reisbeurzen van maximaal € 6.000 aan de vijf beste reisvoorstellen. 20 januari 2015 vindt er een startbijeenkomst plaats in Tilburg. Out-of-the-bieb is een samenwerking tussen Bkkc, Cubiss en de bibliotheken Midden-Brabant en Den Bosch, en wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Brabant.

De bibliotheek verkeert in een overgangsfase. Van het uitlenen van boeken naar het delen van kennis. Een plek die je in beweging zet, die je vooruit brengt. De vraag is wel welke functies een bibliotheek in de toekomst nodig heeft. Op basis van een overtuigende motivatie kunnen de kunstenaars naar elke plek in de wereld gaan. Dat mag een bibliotheek zijn, maar kan net zo goed een andere organisatie zijn, of een initiatief dat op bijzondere wijze kennis deelt. Door het aanleveren van beelden vanuit de hele wereld wordt een bijdrage geleverd aan het ontwerpen en concretiseren van de bibliotheek van de toekomst.

Alle in Nederland en België woonachtige, professionele kunstenaars of ontwerpers kunnen voorstellen indienen. Ook kunststudenten, in het laatste jaar van hun studie, en duo's bijvoorbeeld een combinatie van een vormgever en wetenschapper, mogen meedoen aan het project. De reis moet gemaakt worden in de periode van maart tot en met juni 2015. 1 juli 2015 moet het beeldend reisverslag worden ingediend.

Aanmelden voor de startbijeenkomst op 20 januari in de Kennismakerij in Tilburg, kan tot en met 6 januari 2015 via outofthebieb@bibliotheekmb.nl, onder vermelding van 'Startbijeenkomst'.

Terug naar overzicht