Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

dec
8

Deadline voorbereidingssubsidie sanering verkeerslawaai 2015 uitgesteld

Naar verwachting wordt in januari 2015 de gewijzigde Subsidieregeling Sanering Verkeerslawaai bekendgemaakt. Deze was eigenlijk voor het najaar van 2014 gepland. De deadline voor de voorbereidingssubsidie wordt door het uitstel opgeschoven van 31 januari naar 15 maart 2015, omdat de tijd tussen het bekendmaken van de regeling en de indieningsdatum anders erg kort zou zijn. De regeling zal terugwerken tot 1 januari 2015.

Een van de belangrijkste voorgenomen wijzigingen in de regeling zal gaan om de aanvraag en verlening van voorbereidingssubsidies. Het opstellen van een aanvraag wordt eenvoudiger, omdat er voor de aanvraag geen voorgenomen maatregel meer onderzocht hoeft te worden. De kern van een aanvraag moet zijn, dat er een logische verzameling saneringsobjecten wordt samengesteld waarvoor een saneringsprogramma wordt opgezet. Een aantal punten waarmee rekening gehouden moet worden, zijn al terug te vinden op de website van Bureau Sanering Verkeerslawaai.

Aanvragen op grond van de regeling van 2014 worden volgend jaar niet meer in behandeling genomen, doordat de voorwaarden zullen wijzigen. Daarom is het verzoek om aanvragen pas weer in te dienen als de nieuwe regeling en bijbehorende formulieren beschikbaar zijn.

Terug naar overzicht