Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

dec
8

€ 27 miljoen voor voltooien vervangende hartklep

Het Nederlands-Zwitserse Xeltis heeft € 27 miljoen ontvangen in een Serie B-financieringsronde voor ‘gevorderde’ start-up-bedrijven. Deze ronde werd gehouden op 2 december jl. in Zürich, Zwitserland. De investeerders zijn Life Sciences Partners Amsterdam, Kurma Partners en VI Partners, samen met al bestaande investeerders. Technologiestichting STW heeft eerder aan Xeltis twee Valorisation Grants toegekend.

Xeltis gaat met het geld zijn eerste product, een vervangende hartklep voor kinderen, op de markt brengen. De productpijplijn van het bedrijf wordt daarnaast verder ontwikkeld. De vervangende hartklep is bedoeld voor de behandeling van ernstige, aangeboren misvormingen aan het hart.

Xeltis is een niet-beursgenoteerd bedrijf in medische apparatuur dat werkt aan het ontwikkelen van een nieuwe generatie hartkleppen en bloedvaten. Daarbij worden innovatieve, degradeerbare biomaterialen samengevoegd met geavanceerde technieken voor het verwerken van materialen. Op die manier wil het bedrijf een hartklep creëren die patiënten in staat moet stellen om een nieuwe, natuurlijke hartklep te maken, in hun eigen lichaam, met hun eigen cellen. Alleen een levende, natuurlijke hartklep blijft dan uiteindelijk over, omdat het kunstmatige materiaal langzaam zal verdwijnen.

Terug naar overzicht