Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

nov
8

SCI opent oproep 'Anders werken aan stad, dorp en land'

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie (SCI) heeft de Open Oproep 'Anders werken aan stad, dorp en land' gepubliceerd.

Binnen deze oproep nodigt het fonds ontwerpers uit om samen met gemeenten een projectplan in te dienen voor het verder ontwikkelen en verankeren van nieuwe werkwijzen gericht op co-creatie op lokaal niveau.

Doel is het actief en gericht ontwikkelen van kennis en ervaring over het veranderend opdrachtgeverschap in de aanpak van maatschappelijk en ruimtelijke opgaven. De oproep maakt deel uit van het programma 'Innovatieve Vormen van Opdrachtgeverschap'. Binnen dit programma heeft SCI in 2014, 2015, 2016 en 2017 vier open oproepen uitgeschreven gericht op de selectie en ondersteuning van stadslabs. In totaal zijn daarbij 51 labs ondersteund. Binnen deze labs is in de afgelopen jaren veel kennis en ervaring opgedaan met nieuwe vormen van samenwerking en participatie.

Ter voorbereiding op de nu gepubliceerde open oproep startte het fonds in 2019 het ontwikkeltraject 'Anders werken aan stad, dorp en land'. Dit ontwikkeltraject bood de mogelijkheid voor gemeenten om onder begeleiding van ervaren stadmakers eerste stappen te nemen om het lokale netwerk uit te bouwen en samen met lokale partners én met ontwerpers te experimenteren met nieuwe participatieprocessen. In totaal gingen 25 gemeenten binnen het ontwikkeltraject aan de slag.

De nu gepubliceerde oproep biedt de mogelijkheid voor gemeenten om met inzet van ontwerpkracht lokale partners te activeren en samen met het lokale netwerk, vanuit een integrale ontwerpbenadering, aan de slag te gaan met actuele sociaal-ruimtelijke opgaven in de eigen gemeente.

Uit de inzendingen selecteert SCI maximaal twaalf voorstellen. Per geselecteerd voorstel stelt het fonds een maximumbedrag van € 25.000 (inclusief btw) beschikbaar. Het bedrag is bestemd voor het inzetten van ontwerpers en bedraagt maximaal 50% van de totale begroting.

Aanvragen kunnen tot en met 10 maart 2020 via de online aanvraagomgeving van het fonds worden ingediend.

Voor meer informatie zie: https://stimuleringsfonds.nl/nl/subsidies/open_oproepen/open_oproep_anders_werken_aan_stad_dorp_en_land

Terug naar overzicht