Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
8

Voucherregeling geopend voor werk-leerplekken Oost-Groningen

Werkgevers in Oost-Groningen kunnen tot 1 juli 2015 een aanvraag indienen voor een jongerenvoucher. Werkgevers komen in aanmerking, indien zij werkzoekende jongeren een werk-leerplek aanbieden. Ook werkgevers van jongeren die het nieuwe schooljaar een leer-werktraject (BBL-opleiding) via het ROC volgen, komen in aanmerking voor de aanvraag van deze voucher. Het doel van de inzet van een voucher is om werkgevers en jongeren een duwtje in de goede richting geven.

De voucher kan worden gebruikt als financiële compensatie voor de extra ondersteuning en opleiding die op de werkvloer wordt aangeboden. Ook kan de voucher worden ingezet om een (creatieve) oplossing te bieden voor een mobiliteitsprobleem (zoals het aanbieden van een rijbewijs of het ter beschikking stellen van een scooter aan een werkzoekende jongeren die in dienst komt bij een werkgever).

Er zijn verschillende voorwaarden van toepassing. De jongere is in de leeftijd van 16 tot en met 27 jaar, is schoolverlater of werkzoekende en is woonachtig in de gemeente Vlagtwedde, Bellingwedde, Menterwolde, Oldambt, Pekela, Veendam of Stadskanaal. Ook geldt dat de ingangsdatum van het contract gelegen moet zijn voor 1 juli 2015.

Terug naar overzicht