Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
8

Subsidieregeling Regionale Investeringssteun Groningen gepubliceerd: € 10 miljoen voor eerste tranche

Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) heeft de Subsidieregeling Regionale Investeringssteun Groningen 2014 gepubliceerd. Hiermee komt € 40 miljoen beschikbaar voor investeringssteun aan mkb-ers en grote ondernemingen in de Eemsdelta en op de Zernike-campus. De regeling treedt in werking per 15 oktober 2014. De regeling heeft een looptijd van vier jaar. Het subsidieplafond voor het eerste tijdvak van twaalf maanden bedraagt € 10 miljoen.

De maximale subsidie voor een project bedraagt € 7,5 miljoen. In het kader van de regeling omvat de Eemsdelta het grondgebied van de gemeenten Delfzijl, Eemsmond, Appingedam en Loppersum. De Zernike-campus wordt gedefinieerd als het gebied in gemeente Groningen waarvan de postcode begint met 9747. In de week van 15 oktober zal het aanvraagformulier hier beschikbaar worden gesteld.
Voor het mkb komen de volgende projecten tot initiële investering en/of tot initiële investering ten behoeve van een nieuwe economische activiteit in aanmerking:

Vestigingsprojecten waarvan de subsidiabele kosten € 1 miljoen of meer bedragen;
Fundamentele wijzigingsprojecten waarvan de subsidiabele kosten € 1 miljoen of meer bedragen;
Uitbreidingsprojecten waarvan de subsidiabele kosten € 1 miljoen of meer bedragen;
Diversificatieprojecten waarvan de subsidiabele kosten € 1 miljoen of meer bedragen.

Voor grote ondernemingen komen de volgende projecten tot initiële investering ten behoeve van een nieuwe economische activiteit in aanmerking:

Vestigingsprojecten waarvan de subsidiabele kosten € 1 miljoen of meer bedragen;
Diversificatieprojecten waarvan de subsidiabele kosten € 1 miljoen of meer bedragen.

Terug naar overzicht