Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
8

Friesland verruimt regeling voor schoner zwemwater

De provincie Friesland verruimt de subsidieregeling voor het aanleggen van een vuilwaterinnamevoorziening in jacht- en passantenhavens. Ten eerste vervalt het maximum van twee aan te vragen systemen. Daarnaast wijzigt het maximum subsidiebedrag in € 50.000 per voorziening in plaats van per aanvraag. Verder moeten een aantal wijzigingen van administratieve aard zorgen voor minder rompslomp voor de aanvrager. De wijzigingen gaan in per 10 oktober 2014.

Het doel van de wijzigingen is dat er in Friesland meer punten komen waar watersporters hun toiletwater kunnen afgeven. Hierdoor hoopt de provincie het illegaal lozen van afvalwater tegen te gaan. Bovendien blijft het Friese vaar- en zwemwater schoner en aantrekkelijker. De subsidieregeling wordt gefinancierd door de investeringsagenda Wurkje foar Fryslân.

Voor de aanleg van een vuilwaterinnamevoorziening bedraagt de subsidie 50%, tot een maximum van € 50.000. Subsidie wordt uitsluitend verstrekt aan gemeenten en privaatrechtelijke rechtspersonen. Het budget voor de regeling bedraagt € 600.000. Een deel van dit budget is al toegekend, maar er is ook nog een groot deel beschikbaar.

Terug naar overzicht