Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

sep
8

Zuid-Holland sluit knelpuntenpot sociale huur en middenhuur

De provincie Zuid-Holland meldt dat subsidieplafond 2021 voor de Subsidieregeling knelpuntenpot sociale huur en middenhuur Zuid-Holland (KHZH) volledig beschikt is.

Er kunnen in 2021 daarom geen nieuwe aanvragen meer worden ingediend. Het subsidieplafond voor 2021 bedraagt overigens € 10 miljoen.

Zie ook: https://www.zuid-holland.nl/loket/subsidies/subsidies/knelpuntenpot-sociale-huur-middenhuur-zuid-holland/

Over de regeling
Het doel van de regeling is bij te dragen aan de versnelling van de bouw van sociale huurwoningen en huurwoningen voor middenhuur.

Subsidie kan uitsluitend worden aangevraagd door gemeenten. Subsidie kan worden aangevraagd voor het financieel tekort blijkens een grondexploitatie of anterieure overeenkomst van een woningbouwproject voor de bouw van zelfstandige of onzelfstandige sociale huurwoningen of huurwoningen voor middenhuur.

De subsidie bedraagt:

  • € 5000 per te realiseren zelfstandige sociale huurwoning of huurwoning voor middenhuur, tot in totaal maximaal het bedrag van het tekort in de grondexploitatie of anterieure overeenkomst bij indiening van de subsidieaanvraag, en nooit meer dan € 500.000 per aanvraag;
  • € 1250 per te realiseren onzelfstandige sociale huurwoning of huurwoning voor middenhuur, tot in totaal maximaal het bedrag van het tekort in de grondexploitatie of anterieure overeenkomst bij indiening van de subsidieaanvraag, en nooit meer dan € 500.000 per aanvraag.

Terug naar overzicht