Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

sep
8

Overijssel: duidelijkheid voor aanvragers 'jongeren in het mkb'

De provincie Overijssel meldt dat het subsidieplafond van de Subsidieregeling jongeren in het mkb (USOVJMKB) is bereikt en dat alle subsidieverleningen zijn verwerkt en nog deze week worden verstuurd.

De afwijzingen op het subsidieplafond worden bovendien nu opgesteld en direct daarna verstuurd.

Zo'n twee maanden geleden meldde Overijssel dat er erg veel aanvragen waren ingediend voor de regeling, waarop de provincie besloot de behandeltermijn van de aanvragen met zes weken te verlengen. Deze week komt er dus duidelijkheid voor de aanvragers.

Zie ook: https://www.overijssel.nl/loket/subsidie/regionale-economie/jongeren-mkb/

Over de regeling
Met de regeling wil de provincie Overijssel jongeren behouden voor de regionale en provinciale economie en meer jongeren – zowel praktisch als theoretisch opgeleid – aantrekken.

Subsidie kon van 5 januari tot en met 30 juni 2021 worden aangevraagd door mkb-ondernemingen met een vestiging in Overijssel. Subsidie kon worden aangevraagd voor het in dienst nemen van een starter op de arbeidsmarkt en de interne begeleiding van een stagiair en/of BBL’er.

De subsidie voor het in dienst nemen van een starter op de arbeidsmarkt bedraagt € 10.000 per aanvrager. De subsidie voor de interne begeleiding van een stagiair en/of BBL’er bedraagt € 1500 voor de begeleiding van een stagiair en € 5000 voor de begeleiding van een BBL’er, met een maximum per aanvrager van € 3000 voor de begeleiding van stagiaires en € 10.000 voor de begeleiding van BBL’ers.

Terug naar overzicht