Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

aug
8

Binnenkort meer duidelijkheid subsidie collectieve internationale promotie

De stichting Bureau Promotie Podiumkunsten ziet zich per 1 oktober 2013 genoodzaakt tot een ingrijpende reorganisatie van haar activiteiten. Dit heeft het bestuur in een brief aan haar relaties laten weten. 
Het besluit heeft ook gevolgen voor de collectieve internationale promotie van de podiumkunsten. Het Fonds Podiumkunsten heeft pas onlangs de eerste subsidie voor het vormgeven van de collectieve internationale promotie van de podiumkunsten verstrekt. Voorheen was dit een taak van Muziek Centrum Nederland en het Nederlands Theater Instituut.

Het Fonds heeft, in goed overleg met Bureau Promotie Podiumkunsten, toegezegd, dat de activiteiten van de internationale promotie zullen worden uitgevoerd zoals was voorgenomen. Het Fonds stelt daarnaast alles in het werk om zo snel mogelijk meer duidelijkheid te verschaffen over de toekomst van de collectieve promotie. Op 3 september is de deadline voor de volgende ronde van de subsidie collectieve internationale promotie. 

De Subsidie collectieve internationale promotie is bedoeld, om de vraag naar Nederlandse podiumkunsten in het buitenland te vergroten. Het gaat om één- en tweejarige programma’s voor één of meer genres of disciplines, die het belang van individuele instellingen overstijgen. De activiteiten kunnen zowel in als buiten Nederland plaatsvinden.

Terug naar overzicht