Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
8

ZonMw opent subsidieronde programma DoelmatigheidsOnderzoek

ZonMw heeft binnen het programma DoelmatigheidsOnderzoek de 'Open ronde 2021, Onderzoek naar de kosteneffectiviteit van interventies' opengesteld.

De oproep is een onderdeel van het programma DoelmatigheidsOnderzoek 2019-2021. Doelmatigheidsonderzoek biedt inzicht in welke behandelwijze het beste resultaat geeft tegen welke kosten.

De oproep is gericht op projectideeën voor doelmatigheidsonderzoek naar interventies (diagnostische, therapeutische en verzorgende activiteiten in de gezondheidszorg). In totaal is er voor deze subsidieronde minimaal € 11,5 miljoen beschikbaar, als volgt verdeeld:

  • eerste effectiviteits- en kostenonderzoek: indicatief budget € 3,5 miljoen;
  • kosteneffectiviteitsonderzoek: indicatief budget € 7 miljoen;
  • kosteneffectiviteitsanalyses: indicatief budget € 1 miljoen.


Met de oproep wil ZonMw onderzoek stimuleren, zodat de kennis over de kosteneffectiviteit van interventies in Nederland wordt vergroot. Zorg- en onderzoeksinstellingen kunnen een projectidee indienen.

De hoogte van de subsidie is maximaal 90% van de totale kosten per onderzoeksvoorstel. Het maximaal aan te vragen bedrag per onderzoeksvoorstel is € 800.000, mits goed onderbouwd in de begroting. De richtlooptijd is 48 maanden.

Projectideeën kunnen tot en met 12 september 2019, 14.00 uur, worden ingediend via ProjectNet, het digitale aanvraagsysteem van ZonMw. De deadline voor het indienen van subsidieaanvragen is 3 maart 2020, 14.00 uur.

Voor meer informatie zie: https://www.zonmw.nl/nl/subsidies/openstaande-subsidieoproepen/detail/item/doelmatigheidsonderzoek-open-ronde-2021-onderzoek-naar-de-kosteneffectiviteit-van-interventies/

Terug naar overzicht