Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
8

Sectorplan Cultuur biedt vergoeding voor 100 leerwerkplekken

Het Sectorplan Cultuur is een samenwerking tussen werkgevers-, werknemersorganisaties en sociale fondsen in de cultuursector. Met het plan is een investering van € 4,6 miljoen gemoeid. Het doel is om werkgelegenheid te behouden en bestaand personeel duurzaam inzetbaar te maken, ook buiten de sector. Een van de onderdelen van het plan is het creëren van 100 leerwerkplekken. Voor de werkgever is een vergoeding van 50% mogelijk van de kosten van de uitgevoerde begeleiding op de leerwerkplek.

Een leerwerkplek is bedoeld voor recent afgestudeerden aan een kunstvakopleiding, die jonger zijn dan 27 jaar. Op een leerwerkplek werken zij aan een concrete vraag of opdracht, onder begeleiding van een ervaren professional. Hier kunnen zij werkervaring opdoen en hun kwaliteiten ontwikkelen. De leerwerkplek kan worden ingevuld binnen, maar ook buiten de cultuursector, en heeft de duur van ongeveer van zes maanden. De werkgever biedt inhoudelijke begeleiding aan de deelnemer voor gemiddeld 20 uur per maand volgens het meester-gezelprincipe.

Het projectmanagement van het Sectorplan Cultuur is in handel Cultuur+Ondernemen. Zij biedt aan de werkgever ook begeleiding voor de ontwikkeling en uitvoering van de leerwerkplek.

Terug naar overzicht