Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
8

Sectorplan Afvalbeheer en –Management en Beheer van de Openbare Ruimte (AMBOR) op stoom

Het sectorplan AMBOR biedt gemeenten en publieke bedrijven de mogelijkheid om te investeren in geschoold personeel en bedrijvigheid. 10 mei jl. is het sectorplan in werking getreden voor een looptijd van twee jaar. Inmiddels hebben al 29 organisaties cofinanciering aangevraagd vanuit het sectorplan. Voor alle maatregelen geldt dat subsidieaanvragen kunnen worden ingediend tot en met 10 september 2015. In totaal is bijna € 11,4 miljoen subsidie beschikbaar.

Het sectorplan AMBOR richt zich op de instroom en scholing van nieuwe werknemers en het werken aan duurzame inzetbaarheid van bestaand personeel. Voor de meeste maatregelen bedraagt de subsidiebijdrage 50% van de kosten. Alleen voor de loonkosten van BBL-ers en nieuwe medewerkers geldt per saldo een subsidiepercentage van 20%.
Op de sectorplan-website is een intekenformulier beschikbaar, waarop organisaties kunnen aangeven hoe zij gebruik willen maken van de subsidiemogelijkheden die het sectorplan biedt. Per subsidiabele maatregel kan worden aangegeven hoeveel deelnemers een organisatie verwacht op te leiden c.q. hoeveel trajecten zij verwachten uit te voeren. De aanmelding van deelnemers en aantallen trajecten is overigens niet vrijblijvend. Een plan van aanpak dient te worden meegestuurd waarin de opgegeven aantallen worden onderbouwd en toegelicht. Naar aanleiding van de intekening zal de NRVD contact met de organisatie opnemen om tot een uitvoeringsovereenkomst te komen.
De projectperiode loopt van 10 mei 2015 tot en met 9 mei 2017. Activiteiten komen alleen in deze periode voor subsidie in aanmerking. Het gaat om activiteiten die aansluiten bij één van de volgende doelen:

Instroom en scholing van 1000 kwetsbare werknemers;
600 éénjarige BBL-trajecten op MBO1- of MBO2-niveau voor bestaande medewerkers;
200 werknemers volgen een opleiding tot coach van kwetsbare medewerkers;
2.654 medewerkers krijgen aanvullende algemene scholing;
Advisering 17 MKB-bedrijven over scholingsmogelijkheden voor (nieuwe) medewerkers en HRM-beleid.

Terug naar overzicht