Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
8

Nieuwe ronde in aantocht voor Leerlingpremie Tweewielersector

De Leerlingpremie is een tijdelijke subsidieregeling voor bedrijven in de mobiliteitsbranche, die een bbl-leerling in dienst nemen. Ondernemingen kunnen de Leerlingpremie vanaf half augustus 2015 opnieuw aanvragen. Het betreft een loonkostensubsidie voor het komende leerjaar. Als de leerling 10 maanden lang zowel in opleiding was als in dienst bij het leerbedrijf, dan ontvangt het bedrijf de maximale subsidie van € 1.350. De subsidie wordt aan het eind van het schooljaar (de zomer van 2016) uitgekeerd. De subsidieregeling wordt uitgevoerd door het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor het Motorvoertuigenbedrijf en Tweewielerbedrijf (OOMT). Aanvragen worden behandeld in volgorde van binnenkomst; bedrijven worden daarom aangeraden niet te lang te wachten met aanvragen.

Het doel van de regeling is om leerlingen te behouden voor de mobiliteitsbranche en te voorkomen dat zij kiezen voor een BBL-opleiding in een andere branche. Hierdoor moet de mobiliteitsbranche ook in de toekomst over voldoende vakkrachten blijven beschikken. Voor de premie komen alle bedrijven in aanmerking die via MN afdragen aan het Sociaal Fonds en een of meerdere BBL-leerlingen in dienst hebben.

De Leerlingpremie kan overigens worden gestapeld met de Subsidieregeling Praktijkleren, die de praktijkbegeleiding van een bbl'er door de werkgever subsidieert tot maximaal € 2.700. Voor deze regeling moeten aanvragen juist worden ingediend na afloop van een schooljaar. Momenteel kunnen aanvragen over het schooljaar 2014/2015 worden ingediend. Dit is mogelijk tot en met 15 september 2015.

Terug naar overzicht