Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
8

Eerste toekenningen vanuit Iepen Mienskipsfuns Zuidwest-Friesland

Op 2 maart 2015 ging in Friesland het Iepen Mienskipsfûns van start, bedoeld voor initiatieven van bewoners die de leefbaarheid verbeteren. In de regio Zuidwest Fryslân hebben inmiddels 15 projecten een bijdrage ontvangen. Drie andere grote projecten ontvingen een positief advies over hun subsidieverzoek.

Zo ontving de Stichting Uit in Sneek een bijdrage van € 3.000 voor het Slotconcert Sneekweek. Aan Doarpen yn it Grien, een project bestaande uit een aanpak om dorpen groener te maken in samenwerking met inwoners werd door het adviesteam een positief advies gegeven over de gevraagde subsidie van € 50.000.

In de regio Zuidwest Fryslân kunnen inwoners doorlopend subsidieaanvragen indienen tot een bedrag van € 10.000. Voor projectaanvragen boven € 10.000 start na de zomer een derde subsidieronde. Voor heel Friesland is vanuit het Iepen Mienskipsfûns in 2015 € 2,5 miljoen beschikbaar. Subsidieaanvragen kunnen worden ingediend via het loket van Streekwurk: een samenwerkingsverband tussen Provincie Fryslân, Wetterskip Fryslân en de Friese gemeenten.

Terug naar overzicht