Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mei
8

Twee nieuwe oproepen van het Netherlands eScience Center

Het Netherlands eScience Center (NLeSC) heeft twee nieuwe oproepen gepubliceerd. Concreet gaat het om oproepen binnen de programma's Accelerating Scientific Discovery (ASDI) en Innovative eScience Technologies (eTEC).

ASDI
In het kader van ASDI kunnen onderzoekers binnen de disciplines 'Environment & Sustainability', 'Humanities & Social Sciences', 'Life Sciences & eHealth' en 'Physics & Beyond' een aanvraag indienen voor financiering en ondersteuning van hun onderzoek. De oproep is met name bedoeld om een impuls te geven aan alle onderzoeksinspanningen waarbij de toepassing van eScience instrumenten en methodologieën relatief onderontwikkeld is en heeft als doel het data- en rekenintensieve onderzoek in elk van deze disciplinegebieden te verbeteren.

Een projectsubsidie ??kan worden aangevraagd voor een maximaal totaal in cash budget van € 253.000 en een minimaal in-kind budget van 2,5 PYR (person years) bij het eScience Center. De projectduur moet tussen 30 en 42 maanden liggen.

Zie voor meer informatie: https://www.nwo.nl/en/funding/our-funding-instruments/enw/accelerating-scientific-discovery-asdi/accelerating-scientific-discovery-asdi.html

eTEC
In het kader van eTEC kunnen onderzoekers een aanvraag indienen voor financiering en ondersteuning van onderzoek en ontwikkeling van innovatieve eScience technologieën en software, ten behoeve van geoptimaliseerde dataverwerking, data-analyse en 'efficient computing', gedreven door een vraag uit een onderzoeksdiscipline. Aanvragers kunnen technologie-georiënteerde onderzoekers zijn uit een onderzoeksdiscipline naar keuze, of domein-georiënteerde onderzoekers vanuit de ICT-wetenschappen, zoals data- of computerwetenschappen.

Een projectsubsidie ??kan worden aangevraagd voor een maximaal totaal in cash budget van € 253.000 en een minimaal in-kind budget van 2,5 PYR (person years) bij het eScience Center. De projectduur moet tussen 30 en 42 maanden liggen.

Zie voor meer informatie: https://www.nwo.nl/en/funding/our-funding-instruments/enw/innovative-escience-technologies-etec/innovative-escience-technologies-etec.html

Deadlines
Voor beide oproepen geldt dat projectideeën kunnen worden ingediend tot en met 25 juni 2020. De deadline voor het indienen van een volledige aanvraag is 22 oktober 2020.

Terug naar overzicht