Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mei
8

NWO stelt € 3,6 miljoen beschikbaar voor vrouwen in bèta en techniek

NWO heeft een oproep geopend voor het financieringsinstrument 'Stimuleringssubsidies voor vrouwen in bèta en techniek'.

Dit financieringsinstrument is opgezet om gekwalificeerde vrouwen te behouden in de bèta- en technische wetenschappen. Om dit doel te bereiken ondersteunt deze subsidie vrouwen die tijdelijk geen financiering hebben, maar wel uitzicht hebben op een vaste of hogere onderzoekspositie (vanaf Tenure Track) in de bèta- of technische wetenschappen.

Dit wordt gedaan door onderzoeksinstellingen financieel te ondersteunen bij het aanstellen van een vrouw in de overbruggingsperiode naar deze positie. Soms kan een universiteit bijvoorbeeld wel een vaste of hogere positie aanbieden, maar niet per direct. Dit 'gat' kan dan overbrugd worden door deze subsidie.

Aanvragen kunnen worden ingediend door gepromoveerde vrouwen met of zonder vast dienstverband, afkomstig uit binnen- of buitenland. De aanstelling vindt plaats bij één van de ontvangende onderzoeksinstellingen. NWO vraagt kandidaten om een zogeheten 'inbeddingsgarantie'.

Voor een financieringsvoorstel in deze call kan in totaal minimaal € 20.000 en maximaal € 250.000 worden aangevraagd. Het gaat om vergoeding van de salariskosten van de onderzoeker en een persoonlijk materieel budget. Dit laatste wordt alleen verstrekt bij valide onderbouwing. De maximale duur van de subsidie is achttien maanden. Na deze periode zal de onderzoeksinstelling de kosten zelf dragen.

Voor de nu geopende call kan men doorlopend indienen tot en met 31 december 2020. In totaal is € 3,6 miljoen te verdelen.

Kijk voor meer informatie op: https://www.nwo.nl/financiering/onze-financieringsinstrumenten/enw/stimuleringssubsidies-voor-vrouwen-in-beta-en-techniek/stimuleringssubsidies-voor-vrouwen-in-beta-en-techniek.html

Terug naar overzicht