Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
8

Steun voor sociaal veilige werkomgeving ziekenhuizen

Een sociaal veilige en gezonde werkomgeving is een omgeving waarin werknemers respectvol met elkaar omgaan, zichzelf kunnen zijn, fysiek en mentaal gezond zijn, fouten mogen maken en zo optimaal hun werk kunnen doen. Werken in een sociaal veilige werkomgeving is belangrijk voor alle werknemers en heeft een positieve invloed op de duurzame inzetbaarheid, aldus de StAZ.

Per ziekenhuis stelt de StAZ een budget van maximaal € 25.000 inclusief btw beschikbaar om in te zetten voor activiteiten die de veilige werkomgeving binnen het ziekenhuis versterken. Denk bijvoorbeeld aan:

  • het organiseren en begeleiden van dialoogsessies;
  • het begeleiden en implementeren van interventies;
  • een bewustwordingscampagne of training om bewustwording te creëren; en/of
  • onderzoek naar effecten van geïmplementeerde interventies.

Aanvragen voor financiële steun moeten vóór 17 mei per e-mail worden ingediend bij de StAZ. Na goedkeuring van de aanvraag treedt de StAZ samen met het ziekenhuis op als opdrachtgever voor de uitvoering van het project. De StAZ bundelt de projectplannen en zet offerteverzoeken uit na goedkeuring. Waar mogelijk worden gelijksoortige plannen zoveel mogelijk uitgevoerd door één partij. Na dit proces vertelt de StAZ het ziekenhuis meer over de verdere invulling van de opdracht.

Nadat de aanvraag is goedgekeurd en de uitvoerende partij is geselecteerd, dient uiterlijk 1 september 2024 te worden gestart met de activiteiten. Het ziekenhuis heeft dan vervolgens tot uiterlijk 30 september 2025 om alle activiteiten met de financiële ondersteuning uit te voeren.

Zie ook: https://www.staz.nl/nieuws/duurzame-inzetbaarheid/vraag-nu-financiele-steun-aan-voor-een-sociaal-veilige-werkomgeving/

Terug naar overzicht