Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
8

Tweede ronde WiFi4EU levert ruim 10.000 aanvragen op

De tweede aanvraagronde voor WiFi4EU-vouchers heeft meer dan 10.000 aanvragen van Europese gemeenten opgeleverd. Van het totaalaantal aanvragen werden er al bijna 4000 ingediend in de eerste tien seconden na de opening van het aanvraagportal.

In het kader van de aanvraagronde – die openstond van 4 april (13.00 uur) tot en met 5 april 2019 (17.00 uur) – zijn 3400 vouchers ter waarde van € 15.000 te verdelen.

De meer dan 10.000 ingediende aanvragen worden nu gecheckt, waarna de vouchers zullen worden verdeeld in volgorde van ontvangst van de goedgekeurde aanvragen. Hierbij geldt wel de regel dat er per land minimaal vijftien en maximaal 510 vouchers zullen worden verstrekt.

Gemeenten die achter het net vissen, zullen later in 2019 en 2020 nieuwe kansen krijgen om een WiFi4EU-voucher aan te vragen.

Zie ook: https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/news/preliminary-results-second-wifi4eu-call

Over WiFi4EU
Met WiFi4EU steunt de EU gratis draadloze internettoegangspunten in gemeentehuizen, bibliotheken, parken en op andere openbare plaatsen. In het kader van WiFi4EU kunnen gemeenten een voucher ter waarde van € 15.000 aanvragen, bestemd voor de financiering van nieuwe wifi-toegangspunten waar er geen overlapping is met soortgelijke bestaande particuliere of openbare internetverbindingen.

De WiFi4EU-voucher dekt de apparatuur- en installatiekosten van de wifi-hotspots. De gemeente betaalt gedurende ten minste drie jaar voor de connectiviteit (het internetabonnement), het onderhoud en de exploitatie van de apparatuur.

De oproepen voor WiFi4EU vinden plaats in het kader van de Connecting Europe Facility (CEF).

Terug naar overzicht