Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
8

NWO-oproep Graduate School Groene Topsectoren

NWO heeft een oproep gepubliceerd voor het programma Graduate School Groene Topsectoren, voorheen bekend als Graduate School Horticulture & Starting Materials. Voor de oproep is een budget van € 2 miljoen beschikbaar.

Met dit programma kunnen getalenteerde masterstudenten zelf, in samenwerking met kennisinstellingen en bedrijven, een voorstel voor promotieonderzoek opstellen en uitvoeren binnen de topsectoren Agri&Food en Tuinbouw & Uitgangsmaterialen.

Het programma heeft als doel vernieuwend en kwalitatief hoogwaardig wetenschappelijk onderzoek te bevorderen binnen het onderzoeksveld van de topsectoren Agri&Food en Tuinbouw & Uitgangsmaterialen, met de inzet van jonge getalenteerde wetenschappers aan de start van hun carrière. Het fundamentele onderzoek legt een breed fundament voor directe toepassing en verder toegepast onderzoek wat zal bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke en economische uitdagingen binnen de topsectoren. Daarnaast beoogt het programma het opleiden van jonge talentvolle onderzoekers en het bevorderen van de uitwisseling van kennis tussen kennisinstellingen, publieke instellingen en bedrijven.

Aanvragen worden ingediend namens een consortium bestaande uit minimaal één kennisinstelling waarvan de onderzoekers aanvragen bij NWO mogen indienen, samen met minimaal één private partner. Daarnaast kunnen één of meerdere publieke partners deel uitmaken van een consortium. Een aan een kennisinstelling verbonden onderzoeker treedt namens het consortium op als hoofdaanvrager. De beoogde promovendus (de kandidaat), die de aanvraag heeft opgesteld, is degene die tijdens het interview het voorstel verdedigt en waarvan de prestaties meewegen in de beoordeling.

Het maximaal aan te vragen NWO-budget per project is € 250.000. Dit budget kan gebruikt worden voor één AIO-positie bij een publieke kennisinstelling. Daarnaast kan er (in beperkte mate) budget worden aangevraagd voor materiële kosten, kennisbenutting en de module 'Money follows Collaboration'. Bovenop het reguliere budget is een budget van maximaal € 30.000 per project beschikbaar voor zogenaamde 'Enabling Technologies Hotels', als onderdeel van een pilot voor het 'ETH-inside' initiatief. Er geldt een matchingsverplichting. Voor ieder project is een cash matching van minimaal 8% en een in-kind matching van minimaal 12% van het totale project budget nodig.

Aanvragen kunnen tot en met 4 juli 2019, 14.00 uur, worden ingediend via ISAAC, het online aanvraagsysteem van NWO.

Voor meer informatie zie: https://www.nwo.nl/financiering/onze-financieringsinstrumenten/enw/graduate-school-groene-topsectoren/graduate-school-groene-topsectoren.html

Terug naar overzicht