Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
8

Nieuwe openstelling regeling Duurzame innovatieve scheepsbouw

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft de regeling Duurzame innovatieve scheepsbouw (DIS) verlengd en een nieuwe openstelling voor de regeling bekendgemaakt.

De al aangekondigde nieuwe openstelling loopt van 15 mei tot en met 16 september 2019. Voor deze periode geldt een subsidieplafond van € 4,6 miljoen. De looptijd van de regeling is in verband met de nieuwe openstelling met bijna één jaar verlengd tot en met 14 mei 2020. De regeling is inhoudelijk verder niet veranderd ten opzichte van 2018.

Over de regeling
Het doel van de regeling is het stimuleren van innovatieve manieren om verduurzaming in de scheepsbouw te realiseren. De regeling is bedoeld om de introductie van vernieuwende, experimentele technologieën in de markt voor scheepsnieuwbouw en -ombouw mogelijk te maken die bijdragen aan duurzame ontwikkeling op het gebied van emissievermindering, alternatieve brandstoffen, geluid of een duurzame levenscyclus.

In aanmerking voor subsidie komen scheepswerven die een scheepsbouwinnovatieproject willen uitvoeren dat een bijdrage levert aan duurzame ontwikkeling. De subsidie bedraagt 25% van de subsidiabele kosten tot maximaal € 1,25 miljoen.

Terug naar overzicht