Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
8

Ruim € 400.000 voor culturele activiteiten in Drenthe

De provincie Drenthe stelt voor het komend seizoen € 430.500 beschikbaar voor in totaal 23 culturele activiteiten. Er worden onder meer projecten ondersteund, die zich richten op het verhaal en de geschiedenis van Drenthe en de vernieuwing van het culturele aanbod. Daarnaast is er ruim € 200.000 verstrekt aan diverse festivals en evenementen in de provincie.

Met het Uitvoeringsbesluit subsidieverlening Cultuurnota kan de provincie Drenthe subsidie verstrekken voor verschillende activiteiten, waaronder subsidie voor incidentele activiteiten en projecten. De regeling kent twee deadlines per jaar. Voor activiteiten, die in de eerste helft van het daaropvolgende kalenderjaar starten, is dit 30 september. Aanvragen voor activiteiten, die in de tweede helft van hetzelfde kalenderjaar starten, kunnen tot en met 31 januari van dat jaar worden ingediend.

Aanvragen worden behandeld volgens het tendersysteem. Dit betekent dat aanvragen eerder voor subsidie in aanmerking komen, naarmate ze aan meerdere criteria voldoen.

Terug naar overzicht