Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
8

Eerste oproep CardioVasculair Onderzoek Nederland 2015

Cardiovasculair Onderzoek Nederland (CVON) financiert grootschalige landelijke onderzoeksprojecten, waarin onderzoekers, universiteiten en bedrijven samenwerken. In de CVON-oproep van 2015 kunnen aanvragen worden ingediend voor de volgende twee thema's: 'Acute behandeling van beroertes' (deadline: 30 juni 2015) en 'Eerder herkennen hart- en vaatziekten' (nog onduidelijk wanneer de call exact opengesteld wordt). Het thema 'Acute behandeling van een beroerte' is één van de thema’s op de onderzoeksagenda van de Hartstichting. CVON stimuleert samenwerking in grote landelijke onderzoeksprojecten. Daarom verwacht de Hartstichting maximaal één onderzoeksvoorstel rond het thema beroerte. De Nederlandse Vereniging voor Neurologie (NVN) is benaderd om kwartiermakers voor te dragen, die samen met onderzoekers aan een onderzoeksvoorstel gaan werken. Het voorstel moet voldoen aan de gestelde randvoorwaarden en kwaliteitscriteria.
Binnen deze call is de volgende subsidie beschikbaar:

Voor initiële subsidie is maximaal € 5 miljoen beschikbaar. Er kan een project vanaf € 3 miljoen ingediend worden;
De Hartstichting wil cofinanciering stimuleren en is bereid cofinanciering te matchen in een verhouding van 50%-50% tot een maximum van € 1 miljoen. (Deze financiering is mogelijk bovenop de beschikbare initiële subsidie.);
Het is mogelijk een (deel van een) werkpakket van maximaal € 500.000 toe te voegen dat nog niet financieel is gedekt. Voor dit onderdeel kan dan gezamenlijk fondsen worden geworven. De aanvrager dient wel aan te geven wanneer dit werkpakket moet zijn gestart, zodat het nog een wezenlijk onderdeel vormt van het onderzoeksvoorstel. Essentiële stappen die kunnen leiden tot nieuwe richtlijnen of aanpassingen op bestaande richtlijnen mogen niet onder gebracht zijn in het nog niet-gefinancierde (deel van een) werkpakket;
Bij financiering dient een deel van de initiële budget (10%) besteed te worden voor nieuwe ideeën tijdens het project en talentontwikkeling gericht op het stimuleren van het onderzoeksgebied van het thema.

Behalve de call rond het thema beroerte is er in 2015 ook een CVON-call voor onderzoek naar het eerder herkennen van hart- en vaatziekten. Hiervoor zijn de voorbereidingen gaande, maar het is nog onduidelijk wanneer de call exact uitgaat.

Terug naar overzicht