Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
8

Eerste aanvraagmogelijkheid SIDN fonds voor open en vrij internet van start

Het SIDN fonds staat voor een sterk internet voor iedereen en wil investeren in projecten met lef, die het internet versterken of internet op een vernieuwende manier inzetten. Er kunnen twee keer per jaar aanvragen worden ingediend. De eerste call is inmiddels geopend. Er zijn twee mogelijkheden: 'Pioniers', gericht op de uitwerking van een goed idee naar een demo, pilot of experimenteel ontwerp en 'Potentials', gericht op doorontwikkeling en opschaling van projecten met aantoonbare potentie.

De eerste call is gericht op aanvragen die het internet zelf kunnen versterken. De deadline voor het indienen is 18 mei 2015. Voor Potentials-projecten is een vooraanmelding verplicht. Dit is mogelijk tot en met 6 mei, waarna de eventuele feedback kan worden verwerkt in de definitieve aanvraag. De tweede call zal medio augustus worden opengesteld en heeft als deadline 30 september.

Voor Pioniers-projecten kan maximaal € 10.000 per project worden aangevraagd. Voor Potentials varieert dat van € 10.000 tot € 75.000 per project.

Terug naar overzicht