Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
8

Indiening geopend voor UWV Onderzoekssubsidies 2014

Het UWV heeft het subsidiethema van 2014 bekendgemaakt voor haar Onderzoekssubsidies. Dit thema is 'Online interventies ter bevordering van de arbeidsparticipatie van mensen met een gezondheidsbeperking'. Tot 5 mei 2014 kunnen beknopte aanvragen worden ingediend door onderzoeksinstellingen en -organisaties. Het subsidiebudget is € 100.000, waarvan maximaal twee aanvragen zullen worden gehonoreerd.

Naar aanleiding van bestaande kennishiaten, oppert het UWV de volgende onderzoeksvragen:

Welke bestaande (nationale en internationale) online interventies bieden mogelijkheden om de arbeidsparticipatie van mensen met een gezondheids-/arbeidsbeperking te bevorderen?
Welke online interventies zijn geïndiceerd voor welke subgroepen?
Hoe ziet een (hypothetische) best practice online interventie ter bevordering van arbeidsparticipatie (voor bepaalde subgroepen) eruit?
Wat zijn de randvoorwaarden om online interventies in theorie en in de praktijk succesvol te laten zijn in het stimuleren van werkhervatting?

Met de Onderzoekssubsidies verstrekt het UWV subsidie voor het verrichten van onderzoek in het belang van arbeidsintegratie van personen met een structurele functionele beperking.

Terug naar overzicht