Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
8

Steun voor cultuurdeelname slachtoffers Toeslagenaffaire

Aanvragen kunnen worden ingediend door culturele instellingen (zonder commercieel winstoogmerk), instellingen in het sociaal domein (zonder commercieel winstoogmerk), zelfstandig cultureel professionals en zelfstandig professionals in het sociaal domein. Een kernvoorwaarde is dat in de ontwikkeling en uitvoering van de aanvraag wordt samengewerkt met minimaal één zelfstandig professional of instelling uit het voor de aanvrager andere domein.

De open oproep stimuleert de ontwikkeling en uitvoering van cultuurdeelname voor en met de getroffen kinderen en jongeren in de breedst mogelijke zin, vanuit een samenwerking tussen het cultureel en sociaal domein, aan de hand van twee onderdelen:

  • Verkenning voor een projectaanvraag;
  • Projectsubsidie culturele activiteiten.

Voor de verkenning kan worden aangevraagd als de aanvraag minimaal is gericht op al de volgende onderwerpen:

  • het aangaan en verdiepen van het contact tussen de (het) getroffen kind(eren), jongere(n) en de ondersteunende partij (samenwerkingspartner);
  • het gezamenlijk onderzoeken van de wijze waarop het project, de begeleiding en samenwerking kan worden vormgegeven.

Een verkenning start niet eerder dan acht weken na het indienen van de aanvraag en heeft een maximale looptijd van één jaar. De verkenning start uiterlijk binnen zes maanden na het indienen van de aanvraag. De subsidie voor een verkenning bedraagt maximaal € 10.000 per traject.

Culturele activiteiten dienen de toegang tot actieve cultuurdeelname voor de kinderen en jongeren te vergroten, bij te dragen aan het versterken van hun veerkracht en verbondenheid met anderen, en hun persoonlijke, creatieve ontwikkeling te stimuleren. Vanuit een samenwerking tussen professionals en organisaties in het cultureel en sociaal domein.

Het project start niet eerder dan dertien weken na het indienen van de aanvraag en heeft een maximale looptijd van drie jaar. Het project start uiterlijk binnen zes maanden na het indienen van de aanvraag. Tot slot geldt dat het project een deelnemersgroep moet beogen die voor minimaal 50% bestaat uit getroffen kinderen en jongeren. De subsidie voor een projectsubsidie bedraagt maximaal € 125.000 per traject.

Aanvragen kunnen tot en met 31 december 2026 worden ingediend.

Terug naar overzicht