Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
8

Overijssel stelt budget beschikbaar voor Opruiming drugsafval en Cofinanciering EFRO

De provincie Overijssel heeft nieuwe subsidieplafonds voor 2019 gepubliceerd van de paragrafen 4.2 en 6.4, oftewel voor de regelingen Opruiming drugsafval en Cofinanciering Operationeel Programma EFRO 2014-2020 Oost-Nederland. Voor Opruiming drugsafval is € 30.000 beschikbaar en voor de EFRO regeling € 4.316.500. Voor beide was eerder dit jaar een budget vastgesteld van € 0..

De regeling Opruiming drugsafval  gaat 11 maart a.s. open. De deadline is 1 juli 2019. Aanvragen worden op volgorde van ontvangst behandeld. Mochten er meer goede aanvragen binnenkomen, waardoor het budget overschreden wordt, dan wordt de subsidie naar evenredigheid verdeeld. Met de regeling kan Overijssel subsidie verstrekken voor het verwijderen van drugsafval of voor het saneren van bodemverontreiniging die is ontstaan als een rechtstreeks gevolg van de aanwezigheid van drugsafval. De subsidie bedraagt 50% van de subsidiabele kosten.

 

Ook bij de regeling Cofinanciering Operationeel Programma EFRO 2014-2020 Oost-Nederland worden aanvragen op volgorde van ontvangst behandeld, zover het subsidieplafond dit toelaat. Met de regeling verstrekt de provincie aanvullende subsidie (provinciale middelen) voor projecten die op grond van Operationeel Programma EFRO subsidie verkrijgen. Het operationeel programma (OP) EFRO Oost Nederland is een gezamenlijk subsidieprogramma van de provincies Overijssel en Gelderland en werkt aan structurele versterking van de economie in beide provincies. De regeling biedt het mkb direct ondersteuning bij de productontwikkeling. Productvernieuwing is de basis voor behoud en vergroting van de concurrentiekracht en daarmee voor behoud van werkgelegenheid in Oost-Nederland. Oost Nederland zet de EFRO-middelen in op innovatiestimulering en koolstofarme economie.

Terug naar overzicht