Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
8

NWO opent call NWA Ideeëngenerator

De Nationale Wetenschapsagenda (NWA) nodigt onderzoekers uit alle wetenschapsgebieden uit om met voorstellen te komen voor onderzoek dat wetenschap en samenleving met elkaar verbindt. De call NWA Ideeëngenerator is gistermiddag door minister Ingrid van Engelshoven van OCW geopend, tijdens een conferentie in Het Paard te Den Haag. Aanvragen kunnen tot en met 2 mei 2019 worden ingediend. Er is voor 2019 in totaal € 2.250.000 beschikbaar. Per project bedraagt de subsidie € 50.000 voor één jaar.

Het budget wordt verdeeld over twee ronden. Voor de eerste ronde is € 1.150.000 beschikbaar en voor de tweede € 1.100.000.

 

Met dit laagdrempelige financieringsinstrument wil de NWA meer ruimte bieden voor kleinschalige, risicovolle onderzoeksprojecten. Geïnteresseerde onderzoekers kunnen via de Ideeëngenerator een bedrag aanvragen om prille onderzoeksideeën verder te ontwikkelen met uiteenlopende partijen in de samenleving.

 

Er zijn voor de Ideeëngenerator geen verplichtingen t.a.v. de vorm van het onderzoek: er is ruimte voor verschillende vormen van onderzoek, zoals afstudeerstages, kennislabs/proeftuinen/living labs/fieldlabs, ‘wetenschappers in de maatschappij' waarbij onderzoekers (korte termijn) projecten bij een publieke organisatie of private partij uitvoeren. Personele kosten kunnen ook worden aangevraagd. Er zijn geen restricties op welke kostensoorten aangevraagd kunnen worden. Wel moet de besteding van de subsidiebijdrage worden uitgesplitst in een realistische begroting met een toelichting die op het project is toegespitst.

Terug naar overzicht