Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
8

Subsidie voor verduurzaming Limburgse landbouw

Met deze onlangs al aangekondigde openstelling in het kader van de Verordening Europese Landbouwsubsidies 2023-2027 Provincie Limburg (NSPLI) wil de provincie landbouwers stimuleren om te investeren in het verduurzamen van hun bedrijf. De openstelling is vooral bedoeld om de aanschaf van installaties en machines te stimuleren, waarmee landbouwers hun bedrijf kunnen verduurzamen.

Subsidie kan worden aangevraagd door individuele landbouwers. Subsidie kan worden aangevraagd voor productieve investeringen groen-blauw of dierenwelzijn die geplaatst en/of gebruikt worden in de provincie Limburg. Er kan alleen subsidie worden aangevraagd voor productieve investeringen genoemd in Bijlage A bij het openstellingbesluit en voor de daarin genoemde subsidiabele activiteiten.

De subsidie bedraagt 40% van de totale subsidiabele kosten voor landbouwers en 55% van de totale subsidiabele kosten voor jonge landbouwers (jonger dan 40 jaar op 31 december van het jaar waarin de subsidie wordt aangevraagd). De subsidie kan variëren van minimaal € 10.000 tot maximaal € 50.000 per project en per aanvrager.

Aanvragen kunnen van 15 februari 2024 (vanaf 9.00 uur) tot en met 25 april 2024 (tot 17:00 uur) via een webportal worden ingediend bij Stimulus Programmamanagement. Het subsidieplafond voor landbouwers bedraagt € 2.672.320. Het subsidieplafond voor jonge landbouwers bedraagt € 1.094.765.

Terug naar overzicht