Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jan
8

Steun voor funderingsonderzoek Fries veenweidegebied

Subsidie kan worden aangevraagd door eigenaar-bewoners van woningen in het Fries veenweidegebied of door een Vereniging van Eigenaren (VvE) van woningen in het Fries veenweidegebied. Eigenaar-bewoners kunnen individueel, maar ook per bouwkundige eenheid een gezamenlijke aanvraag indienen.

Subsidie kan worden aangevraagd voor funderingsonderzoek conform de richtlijnen van het Kennis Centrum Aanpak Funderingsproblematiek (KCAF), dat door een erkend onderzoeksbureau wordt uitgevoerd.

De subsidie bedraagt 80% van de geoffreerde kosten tot een maximum van € 4000 per woning indien sprake is van individueel onderzoek. De subsidie bedraagt 80% van de geoffreerde kosten tot een maximum van € 4000 per woning indien eigenaren van meerdere woningen in een bouwkundige eenheid een gezamenlijk onderzoek laten doen. De maximale subsidie voor een gezamenlijk onderzoek bedraagt € 24.999.

Voor eigenaar-bewoners die kunnen aantonen dat zij voorafgaand aan het jaar van de aanvraag in aanmerking komen voor een kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen, dan wel waterschapsbelastingen, bedraagt de subsidie 100% van de geoffreerde kosten tot een maximum van € 7500 voor hun woning.

Aanvragen kunnen van 9 januari 2024 tot en met 15 september 2029 worden ingediend bij de provincie Fryslân. Subsidie wordt verdeeld op volgorde van datum van binnenkomst van de aanvragen. Voor 2024 geldt een subsidieplafond van € 720.000. Voor 2025 tot en met 2029 is jaarlijks € 360.000 beschikbaar.

Terug naar overzicht