Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jan
8

€ 30 miljoen extra voor de RREW, maar alleen voor al ingediende aanvragen

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) heeft het uitkeringsplafond van de Regeling reductie energiegebruik woningen (RREW) verhoogd van € 70 miljoen naar € 100 miljoen.

Tegelijkertijd meldt het ministerie echter ook dat dit verhoogde plafond inmiddels al bereikt is met ingediende aanvragen en dus niet bestemd is voor nog in te dienen nieuwe aanvragen.

De RREW voorziet in het verstrekken van specifieke uitkeringen aan gemeenten, waarmee zij huishoudens kunnen ondersteunen bij het reduceren van hun energiegebruik. Doelgroep van de ondersteuning zijn eigenaar-bewoners en huurders van woningen.

De RREW is opengesteld op 16 november 2020. In de eerste dagen na openstelling hebben veel gemeenten een aanvraag ingediend, waarbij het totaal van aangevraagde specifieke uitkeringen het oorspronkelijke plafond van € 70 miljoen ruim heeft overschreden. Daarom heeft BZK besloten om de resterende € 30 miljoen die beschikbaar is voor energiebesparing in woningen en de uitvoering van het Urgenda-vonnis toe te voegen aan het plafond van de RREW.

Vanwege de grote hoeveelheid aanvragen betekent de verhoging van het plafond geen nieuwe openstelling van de regeling. De verhoging komt alleen ten goede aan reeds ingediende aanvragen, aldus BZK.

Terug naar overzicht