Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

nov
7

Mondriaan Fonds draagt ruim € 3,6 miljoen bij aan programma's beeldende kunst

Het Mondriaan Fonds draagt in totaal € 3.640.446,- bij aan beeldende kunstprogramma’s voor 2013 en 2014 van 17 presentatie-instellingen en kunstenaarsinitiatieven. De bijdragen variëren van € 60.000 tot € 200.000 op jaarbasis.

Er werd in totaal ruim € 6,1 miljoen aangevraagd, door 39 instellingen. De programma's met de meeste meerwaarde voor het kunstklimaat in Nederland en de Nederlandse Cariben werden gehonoreerd. Wegens het grote aantal aanvragen en het beschikbare budget heeft het Mondriaan Fonds scherpe keuzes gemaakt op basis van de kwaliteit van de plannen. Instellingen opgenomen in de Basisinfrastructuur die rechtstreeks worden gefinancierd door het Rijk konden niet aanvragen. Het betrof de laatste ronde voordat het Mondriaan Fonds in 2013 zijn nieuwe beleid invoert. Vanaf 2013 zal er minder geld beschikbaar zijn.

Het Mondriaan Fonds is het landelijke stimuleringsfonds voor beeldende kunst en cultureel erfgoed. Het bevordert bijzondere en vernieuwende projecten en activiteiten van kunstenaars uit Nederland en van Nederlandse en buitenlandse instellingen. Het Mondriaan Fonds komt voort uit de fusie van de Mondriaan Stichting en het Fonds BKVB.

Terug naar overzicht