Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
7

Plafonds bereikt voor Overijsselse regelingen cultuurparticipatie en PMPC's toerisme

De provincie Overijssel meldt dat het subsidieplafond voor twee regelingen bereikt is. Het betreft de subsidieregeling Cultuurparticipatie (plafond € 239.000) en de subsidieregeling Product Markt Partner Combinaties (PMPC's) Toerisme (plafond € 3.500.000). Voor beide regelingen adviseert de provincie contact op te nemen met het subsidieloket voor een aanvraag in te dienen.

Met de regeling Cultuurparticipatie kan subsidie worden verstrekt voor activiteiten die aantoonbaar bijdragen aan de toename en ontwikkeling van cultuurparticipatie of amateurkunst en de culturele ontwikkeling van de deelnemers. De subsidie bedraagt maximaal 40% van de subsidiabele activiteiten met een maximum van € 20.000 per aanvraag.

Een Product Markt Partner Combinatie (PMPC) doelt op een combinatie van vrijetijdseconomische producten of diensten die door samenwerkende ondernemers of organisaties uit de regio (binnen of buiten de vrijetijdssector) ontwikkeld zijn voor en afgestemd zijn op de wensen van specifieke bezoekers of bewoners. Met de regeling is subsidie mogelijk voor het opstellen van een businesscase ten behoeve van een PMPC; en voor de realisatie van een PMPC. Voor een businesscase is de bijdrage maximaal 70% van de subsidiabele kosten tot een maximum van € 7.000. Voor de realisatie van een PMPC is de bijdrage maximaal 50% van de subsidiabele kosten tot een maximum van € 200.000.

Terug naar overzicht