Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
7

Gelderse begroting 2015 zet in op economie en werkgelegenheid

Gedeputeerde Staten van Gelderland hebben de begroting voor 2015, die een omvang heeft van ruim € 1 miljard, aangeboden aan Provinciale Staten. De investeringen uit de begroting 2015 zijn er voor een groot deel op gericht de Gelderse economie te stimuleren. Dit wil de provincie bijvoorbeeld doen via de Robuuste investeringsimpuls (RII) en programma’s als Economie, Topsectoren en Mobiliteit.
De RII is een extra investering van € 250 miljoen in de economie en werkgelegenheid van Gelderland, verdeeld over 2014 en 2015. Omdat het creëren van werkgelegenheid één van de criteria is waaraan investeringen uit de RII moeten voldoen, blijkt dit volgens de provincie na 1 jaar een treffende maatregel waarbij het bestrijden van de werkloosheid een specifiek thema is. Er wordt geïnvesteerd in regionale economie, (jeugd)werkgelegenheid, mobiliteit, bouw en energie en infrastructuur.
Naast de economische pijler en innovatie gaat er ook in 2015 geld naar onder meer Dynamische Steden en Vitale regio’s, Bereikbaarheid, Ruimtelijke Ordening, Natuur en Landschap en Zorg en Welzijn. Ook voert de provincie een aantal wettelijke taken uit waarvoor in de begroting 2015 financiële middelen worden gereserveerd. Provinciale Staten vergaderen op 11 en 12 november over de begroting.

Terug naar overzicht