Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

aug
7

NWO-oproep 'Aquatische voedselproductie'

NWO heeft de oproep 'Aquatische voedselproductie' gepubliceerd. In het kader van deze oproep is subsidie beschikbaar voor onderzoek naar duurzame aquatische productie van voedsel en biogene grondstoffen op de Noordzee en in estuaria.

Consortia van kennisinstellingen en publieke en private partners kunnen financiering aanvragen voor interdisciplinair onderzoek naar de biologische, technische, en maatschappelijke vraagstukken die daarbij komen kijken.

De verwachte uitkomsten van het onderzoek laten onder anderen zien welke soorten/rassen en welke eigenschappen zich het meest lenen voor een duurzame aquatische productie. De realisatie van duurzame teelt van de juiste soorten, via veredeling en/of vermeerdering, inclusief vaartuigen, teelt-, en verwerkingssystemen in de complexe fysische omgeving moet binnen handbereik komen.

Aanvragen kunnen worden ingediend door een hoofdaanvrager en één of meer medeaanvragers. Naast de hoofd- en medeaanvrager(s) bestaat een consortium altijd uit twee of meer cofinanciers. Daarnaast kunnen andere private en/of publieke partijen deelnemen aan het consortium als samenwerkingspartners.

Voor de oproep is een budget van € 5 miljoen beschikbaar. Binnen de oproep kan financiering worden aangevraagd voor onderzoeksvoorstellen met een totale omvang van minimaal € 1 miljoen en maximaal € 1,5 miljoen. NWO financiert maximaal 85% van de totale projectomvang. De rest van de financiering wordt ingebracht via de verplichte cofinanciering. Binnen deze oproep zijn volgende modules aan te vragen:

  • Personele kosten;
  • Materiële kosten;
  • Investeringen;
  • Kennisbenutting;
  • Internationalisering;
  • Money follows Cooperation;
  • Projectmanagement.


De maximale looptijd van een project is zes jaar.

De deadline voor het indienen van vooraanmeldingen is 26 januari 2021, 14.00 uur. Volledige aanvragen kunnen tot en met 20 mei 2021, 14.00 worden ingediend.

Zie voor meer informatie: https://www.nwo.nl/financiering/onze-financieringsinstrumenten/enw/kennis-en-innovatie-convenant-kic/aquatische-voedselproductie/aquatische-voedselproductie.html

Terug naar overzicht