Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

aug
7

Verlenging Subsidieregeling Opleidingen in een Jeugd ggz-instelling

Er is een wijziging van de Subsidieregeling Opleidingen in een Jeugd ggz-instelling 2015-2019 (OJGGZ) gepubliceerd.

Ten eerste is de werkingsduur van de regeling met een periode van drie jaar verlengd. Dit betekent dat de subsidieregeling per 1 januari 2023 komt te vervallen. Daarom is ook de naam van de regeling aangepast in Subsidieregeling Opleidingen in een Jeugd ggz-instelling 2020-2022.

Aanleiding voor de verlenging is de ‘Evaluatie Subsidieregeling Opleidingen in een Jeugd ggz-instelling2015-2019’ van april 2019. Op basis van deze evaluatie is gebleken dat de regeling daadwerkelijk bijdraagt aan het realiseren van opleidingsplaatsen in de jeugd ggz. Daarbij gaat het jaarlijks in absolute en relatieve zin om geringe aantallen, maar wanneer de bekostiging van de opleidingsplekken niet meer wordt gesubsidieerd, zal er naar verwachting minder of mogelijk niet worden opgeleid in de jeugd ggz. Een verkenning van een alternatief voor de subsidieregeling is daarom wel van belang. Gelet hierop wordt de regeling niet verlengd met de maximale periode van vijf jaar, maar met een periode van drie jaar.

Verder zijn de vergoedingsbedragen geactualiseerd in verband met de ontwikkeling van de arbeidskosten (ova) en de materiële kosten van opleidingen in 2019.

Terug naar overzicht