Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

aug
7

NWO-oproep voor samenwerking Indonesië-Nederland

NWO en het Indonesische ministerie van Onderzoek, Technologie en Hoger Onderwijs hebben een oproep gepubliceerd in het kader van het onderzoeksprogramma Cooperation Indonesia-The Netherlands.

In het kader van deze oproep nodigen de organisaties consortia van Indonesische en Nederlandse onderzoeksinstellingen en andere partners (zowel publieke als private) uit een aanvraag in te dienen voor gezamenlijke projecten met een focus op duurzame energie.

Doel van de oproep is het bijdragen aan de versterking van een veerkrachtige samenleving op het gebied van duurzame energie. Het gezamenlijke onderzoek moet werken aan het versterken van wetenschappelijke kennis en het komen tot innovatieve oplossingen, om zo de veerkracht van samenlevingen te versterken. Tegelijkertijd beogen RISTEKDIKTI en NWO het stimuleren van sterke, duurzame onderzoekssamenwerking tussen Indonesië en Nederland.

De maximale subsidie die door NWO wordt verstrekt bedraagt € 700.000 per project. De maximale looptijd van een project is drie jaar. Er is een budget van € 1,4 miljoen beschikbaar.

Aanvragen kunnen worden ingediend door consortia bestaande uit een senior onderzoeker van een Nederlandse kennisinstelling (optredend als Nederlandse hoofdaanvrager), een senior onderzoeker van een Indonesische kennisinstelling die financiering kan ontvangen van RISTEKDIKTI (optredend als Indonesische hoofdaanvrager) en een maatschappelijke partner uit de private of publieke sector, zoals een bedrijf of ngo. Het consortium mag verder meerdere co-aanvragers hebben. Ook mogen vanuit Indonesische kant meerdere work package managers worden opgevoerd.

De aanvraagprocedure bestaat uit twee stappen. In eerste instantie moet de hoofdaanvrager een zogenaamde Letter of Intent indienen. Dit kan tot en met 3 september 2019 via indonesia-nl@nwo.nl. Uitgewerkte subsidieaanvragen kunnen tot en met 17 september 2019 worden ingediend.

Zie voor meer informatie: https://www.nwo.nl/financiering/onze-financieringsinstrumenten/wotro/merian-fund/samenwerking-indonesie/samenwerking-indonesie.html

Terug naar overzicht