Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

aug
7

NWO-oproep Nederlands Polair Programma ‘beleidsgestuurde subsidieronde 2019’

NWO heeft een oproep gepubliceerd in het kader van het Nederlands Polair Programma. Het gaat om de ‘beleidsgestuurde subsidieronde 2019’.

In het kader van deze oproep kunnen consortia van ervaren, gepromoveerde onderzoekers financiering aanvragen voor beleidsrelevant onderzoek dat zich richt op vraagstukken gerelateerd aan de poolgebieden.

Deze financieringsronde heeft als doel meer inzicht te verschaffen over de veranderende poolgebieden en daarmee beleidsrelevante kennis bij te dragen aan veilige en verantwoorde besluitvorming ten aanzien van de Noord- en Zuidpoolgebieden door de Nederlandse overheid. In deze beleidsgestuurde oproep worden voorstellen gevraagd die de kennis kunnen leveren voor een goed onderbouwd beleid betreffende de poolgebieden. Het beoogde resultaat van de oproep is een goede uitwisseling van kennis tussen beleidsmakers en onderzoekers en een beter gebruik van het beleidsrelevante deel van het onderzoek. Deze kennis ondersteund daarmee het Nederlandse beleid betreffende de poolgebieden bij nationale en internationale onderhandelingen over de poolgebieden. Kennis over veranderingen in de poolgebieden en de gevolgen daarvan is voor Nederland van strategisch belang.

Aanvragen kunnen worden ingediend door een hoofdaanvrager namens een projectconsortium bestaande uit minimaal één kennisinstelling. Daarnaast kunnen onderzoekers vanuit andere kennisinstellingen als mede-aanvrager deel uitmaken van het consortium. Onderzoekers bij een universiteit gevestigd in het Koninkrijk der Nederlanden of een door NWO erkend onderzoeksinstituut kunnen optreden als hoofd- of mede-aanvrager. De aanvragers moeten een bezoldigd dienstverband hebben voor minimaal de looptijd van het aanvraagproces en gedurende het onderzoeksproject waarvoor de financiering wordt gevraagd, en gepromoveerd en/of hoogleraar zijn.

De subsidie bedraagt minimaal € 600.000 en maximaal € 2 miljoen per project. Het beschikbare budget bedraagt maximaal € 5,5 miljoen.

Aanvragen kunnen tot en met 25 oktober 2019, 14.00 uur worden ingediend.

Zie voor meer informatie: https://www.nwo.nl/financiering/onze-financieringsinstrumenten/enw/nederlands-polair-programma/nederlands-polair-programma-beleidsgestuurde-subsidieronde-2019.html

Terug naar overzicht