Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
7

ZonMw-oproep Startimpuls Regionale Kenniswerkplaatsen Jeugd

ZonMw heeft de subsidieoproep Startimpuls Regionale Kenniswerkplaatsen Jeugd opengesteld.

Naast mogelijkheden voor de huidige academische werkplaatsen jeugd, zijn er vanuit de oproep ook subsidiemogelijkheden voor nieuwe regio’s om een kenniswerkplaats jeugd te vormen.

Nieuw programma
De oproep vindt plaats vanuit het nieuwe programma Regionale Kenniswerkplaatsen Jeugd (RKJ), dat van 2020 tot 2025 zal lopen. De missie van het programma is het versterken van een lerende omgeving en verbetercyclus in de regio ten behoeve van het gezond, veilig en kansrijk opgroeien en opvoeden van de jeugd.

Dat gebeurt in regionale kenniswerkplaatsen jeugd, waarin praktijkorganisaties, gemeenten, een universiteit, een hogeschool en ouders en jongeren samen leren en werken aan regionale maatschappelijke vraagstukken. Die vraagstukken worden vanuit diverse perspectieven bekeken en doorgrond en de betrokken partijen zoeken gezamenlijk naar oplossingen. De samenwerking levert bruikbare kennis op die regionaal in gebruik wordt genomen en breder wordt gedeeld.

Het RKJ-programma is een vervolg op het programma Academische Werkplaatsen Transformatie Jeugd (2015-2019). De huidige werkplaatsen worden uitgenodigd om hun regionale positie te verstevigen, bijvoorbeeld door nieuwe gemeenten of praktijkinstellingen te betrekken. ZonMw stuurt bovendien aan op samenwerking met regionale kennisnetwerken, in het bijzonder met netwerken in het sociaal domein.

Startimpuls
In de nu geopende eerste subsidieronde nodigt ZonMw regionale samenwerkingsverbanden uit om een aanvraag in te dienen voor een startimpuls. Met deze impuls vormen zij een regionale kenniswerkplaats jeugd en bepalen zij gezamenlijk de doelen en inhoudelijke projecten van de werkplaats. Dit resulteert in een uitgewerkte subsidieaanvraag voor de coördinatie van het samenwerkingsverband en de uitvoering van de inhoudelijke projecten. Gezamenlijk leren en verbeteren staat in de werkplaats centraal.

De bestaande academische werkplaatsen jeugd dienen in bij Startimpuls variant 1. Overige regionale samenwerkingsverbanden dienen in bij Startimpuls variant 2. Binnen variant 1 kan maximaal € 20.000 worden aangevraagd. In totaal is voor deze fase € 240.000 beschikbaar binnen variant 1. Binnen variant 2 kan maximaal € 25.000 worden aangevraagd. In totaal is voor deze fase € 150.000 beschikbaar binnen variant 2.

De deadline voor het indienen van aanvragen is 10 september 2019 (14:00 uur).

Kijk voor meer informatie op: https://www.zonmw.nl/nl/actueel/nieuws/detail/item/subsidieoproep-startimpuls-regionale-kenniswerkplaatsen-jeugd/

Terug naar overzicht