Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
7

Overijssel publiceert vier nieuwe subsidieregelingen

De provincie Overijssel heeft vier nieuwe subsidieregelingen gepubliceerd.

Het gaat om de volgende (eerder deze week al aangekondigde) regelingen:

  • Subsidieregeling advies bij Vrijkomende Agrarische Bebouwing (VAB) (USOVAVAB);
  • Subsidieregeling elektrische vrachtfiets- en bestelautoactie Overijssel (USOVEVB);
  • Subsidieregeling sociale innovatie (USOVSI);
  • Subsidieregeling lokale initiatieven herdenking en viering 75 jaar vrijheid (USOVVRIJ).


Subsidieregeling advies bij Vrijkomende Agrarische Bebouwing (VAB)
Met deze regeling wil de provincie eigenaren van een erf met gebouwen in het buitengebied, waaronder (voormalige) agrariërs, ondersteunen bij het voorbereiden op de toekomst.

Erfeigenaren kunnen subsidie aanvragen voor advies en ondersteuning van specialisten voor de uitwerking van een realistisch, actiegericht en haalbaar toekomstplan voor het erf.

De subsidie bedraagt maximaal 75% van de subsidiabele kosten met een maximum van € 2500 per aanvraag.

Aanvragen kunnen doorlopend worden ingediend bij de provincie Overijssel en worden behandeld in volgorde van ontvangst. Voor 2019 geldt een subsidieplafond van € 150.000.

Subsidieregeling elektrische vrachtfiets- en bestelautoactie Overijssel
Met deze regeling wil Overijssel ondernemingen stimuleren tot de aankoop of lease van elektrische bestelauto’s en elektrische vrachtfietsen.

Subsidie kan worden aangevraagd door in Overijssel gevestigde ondernemingen. Ondernemingen die gevestigd zijn in de gemeente Deventer kunnen echter geen aanvraag indienen, omdat deze gebruik hebben kunnen maken van de e-bestelauto actie van de Cleantechregio.

Subsidie kan worden verstrekt voor de aankoop of lease van een elektrische bestelauto, dan wel de aankoop of lease van een elektrische vrachtfiets.

De subsidie bedraagt:

  • een vast bedrag van € 2500 per elektrische bestelauto;
  • maximaal 25% van de subsidiabele kosten met een maximum van:
    • € 500 voor een elektrische vrachtfiets, model maaltijdbezorgfiets met een minimale laadcapaciteit van 45 liter per bak;
    • € 1000 voor een elektrische vrachtfiets, met een minimale laadcapaciteit van 150 liter per bak.


Aanvragen kunnen doorlopend worden ingediend bij de provincie Overijssel en worden behandeld in volgorde van ontvangst. Voor 2019 geldt een subsidieplafond van € 40.000.

Subsidieregeling sociale innovatie
Met deze regeling wil de provincie ondernemingen stimuleren tot activiteiten die bijdragen aan sociale innovatie. Onder sociale innovatie wordt een vernieuwing verstaan van de wijze waarop het werk in bedrijven is georganiseerd, en wel op een zodanige wijze dat zowel arbeidsproductiviteit als kwaliteit van de arbeid daarmee gebaat zijn.

Subsidie kan worden aangevraagd door ondernemingen die fysiek gevestigd zijn in Overijssel.

Subsidie kan worden verstrekt voor activiteiten die bijdragen aan sociale innovatie. Te ondersteunen activiteiten moeten:

  • betrekking hebben op minimaal acht medewerkers;
  • bijdragen aan het verbeteren van competenties, kennis, sociale en persoonlijke vaardigheden van medewerkers;
  • bijdragen aan zowel arbeidsproductiviteit als kwaliteit van de arbeid;
  • meer dan € 10.000 kosten.


De subsidie bedraagt een vast bedrag van € 10.000 per aanvraag.

Aanvragen kunnen van 17 juni 2019 tot en met 16 september 2019 worden ingediend bij de provincie Overijssel. Aanvragen worden gerangschikt aan de hand van een scoretabel. Subsidie wordt vervolgens toegekend op volgorde van de rangschikking. In totaal is € 70.000 te verdelen.

Subsidieregeling lokale initiatieven herdenking en viering 75 jaar vrijheid
Met deze regeling wil Overijssel bijdragen aan het vergroten van de bewustwording rondom de Tweede Wereldoorlog (WOII). Het doel is om zoveel mogelijk inwoners in aanraking te laten komen met 75 jaar vrijheid om bij hen de bewustwording van de waarden vrede, vrijheid, democratie en (rechts)gelijkheid te vergroten.

Subsidie kan worden aangevraagd door een gemeente of een rechtspersoon die het programma coördineert. Met rechtspersoon wordt bijvoorbeeld bedoeld een Oranjevereniging of een vereniging voor plaatselijk belang.

Subsidie kan worden verstrekt voor activiteiten in het kader van de herdenking en viering van 75 jaar vrijheid.

De subsidie bedraagt maximaal 50% van de subsidiabele kosten met een maximum van € 5000 per aanvraag.

Aanvragen kunnen van 10 juni tot en met 21 juni 2019 en van 23 september tot en met 25 oktober 2019 worden ingediend bij de provincie Overijssel en worden behandeld in volgorde van ontvangst. In totaal is € 125.000 te verdelen.

Terug naar overzicht