Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
7

Opnieuw subsidie voor uitstapprogramma’s prostituees

Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft de Regeling uitstapprogramma’s prostituees III (RUPSIII) gepubliceerd.

Doel van de regeling is het stimuleren van de uitvoering van uitstapprogramma’s voor prostituees. Onder een uitstapprogramma wordt een regionaal programma verstaan waarbinnen begeleiding van prostituees plaatsvindt bij het vinden van werk of dagbesteding buiten de prostitutie. Het beschikbare budget tot en met 31 december 2020 is € 6 miljoen.

Aanvragen kunnen worden ingediend door gemeenten en maatschappelijke organisaties zonder winstoogmerk die de uitvoering van het programma (mede) coördineren. Per provincie of de regio Amsterdam komt ten hoogste één aanvrager in aanmerking voor subsidie.

Subsidie wordt verleend voor uitstapprogramma’s die uitgevoerd worden in een provincie of de regio Amsterdam gedurende de gehele periode van 1 augustus 2019 tot en met 31 december 2020. De activiteiten binnen het uitstapprogramma dienen in ieder geval gericht te zijn op prostituees werkzaam of woonachtig binnen de betreffende provincie of de regio Amsterdam.

De subsidie bedraagt maximaal 75% van de totaal begrote kosten van de subsidiabele activiteiten gedurende de looptijd waarvoor subsidie is gevraagd.

Aanvragen kunnen tot en met 30 juni 2019 worden ingediend bij het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Terug naar overzicht