Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
7

Nieuwe regeling voor het stimuleren van eerlijk, gezond en veilig werk

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft de Tijdelijke subsidieregeling eerlijk, gezond en veilig werk 2019 (TSEGVW) gepubliceerd.

Doel van de regeling is het stimuleren van projecten die zijn gericht op activiteiten die door middel van preventie bijdragen aan eerlijk, gezond of veilig werk of het vergroten van bewustwording of kennis over eerlijk, gezond of veilig werk. Voor 2019 is een budget van € 600.000 beschikbaar.

Aanvragen kunnen worden ingediend door een werkgeversorganisatie, een werknemersorganisatie (al dan niet gezamenlijk), een Opleidings- en Ontwikkelingsfonds of een rechtspersoon zonder winstoogmerk die namens één of meer sectoren of één of meer branches een subsidie aanvraagt op grond van deze regeling.

De subsidie kan onder andere worden verstrekt in verband met de uitvoering van één van de volgende projecten op het terrein van eerlijk, gezond of veilig werk:

  • een onderzoek waarvan de resultaten door de aanvrager of derden worden toegepast;
  • een pilot waarin innovatieve instrumenten, methoden of werkwijzen worden ontwikkeld en getest;
  • een communicatie- of voorlichtingsactiviteit; of
  • een training aan groepen.


De subsidie bedraagt in principe maximaal 50% van de subsidiabele kosten. Indien het project zowel is gericht op gezond en veilig werk als op eerlijk werk bedraagt de subsidie maximaal 80% van de subsidiabele kosten. Het aangevraagde subsidiebedrag bedraagt tussen de € 25.000 en € 100.000 per aanvraag. Een aanvrager kan meerdere aanvragen indienen op voorwaarde dat het totaal aan verleende subsidie maximaal € 100.000 bedraagt per aanvrager.

Aanvragen kunnen van 17 juni 2019 tot en met 31 juli 2019 worden ingediend bij Uitvoering Van Beleid (onderdeel van de directie Dienstverlening, Samenwerkingsverbanden en Uitvoering van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid). Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.

Terug naar overzicht