Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
7

Budget haalbaarheidsprojecten MKB AgriFood op openingsdag overvraagd

Vanaf 3 juni kunnen er aanvragen worden ingediend voor de onderdelen FND-Haalbaarheidsprojecten en FND MKB-innovatieprojecten voor de Valorisatiepilot MKB AgriFood. Het budget voor haalbaarheidsprojecten is op de openingsdag vijf maal overvraagd. Na twee dagen zijn 70 aanvragen ingediend. Het totaal komt uit op een subsidievraag van € 3 miljoen, terwijl € 600.000 beschikbaar is. Het is op dit moment niet meer zinvol om een aanvraag voor de FND-haalbaarheidstudies in te dienen.

Aanvragen voor innovatieprojecten kunnen nog tot en met 23 september 2013 worden ingediend.

De subsidieregeling Food & Nutrition Delta Fase 2 ondersteunt bedrijven die excellente technologisch projecten gaan uitvoeren. De subsidie wordt verstrekt voor haalbaarheids- en innovatieprojecten. 
In het innovatiecontract dat het bedrijfsleven van de agrifoodsector in het kader van het Topsectorenbeleid met de overheid heeft gesloten is budget gereserveerd voor MKB-valorisatieprojecten. De projecten sluiten direct aan op de publiek-private samenwerkingsprojecten van het TKI Agri&Food en faciliteren de eerste fasen van valorisatie in het MKB voordat generieke instrumenten zoals het Innovatiefonds MKB+ ondersteuning bieden.

Terug naar overzicht