Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mei
7

Meer bekend over Subsidieregeling Tel mee met Taal in 2019

Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen (DUS-I) heeft meer informatie gepubliceerd over de nieuwe Subsidieregeling Tel mee met Taal (TELTAAL), die naar verwachting binnenkort zal worden gepubliceerd.

Het was al bekend dat de regeling zal worden voortgezet, maar verdere details waren nog niet gepubliceerd.

De aanvraagperiode voor de nieuwe subsidieregeling zal lopen van 1 juni tot en met 30 september 2019. Subsidie kan worden aangevraagd door scholen, bibliotheken, werkgevers, samenwerkingsverbanden, instellingen voor jeugdgezondheidszorg, voorschoolse voorzieningen of maatschappelijke organisaties voor het voorkomen of verminderen van laaggeletterdheid. Ook organisaties die al eerder subsidie hebben ontvangen kunnen in deze ronde subsidie aanvragen.

Nieuw is dat, naast activiteiten gericht op taal, ook activiteiten gericht op het verbeteren van digitale vaardigheden en rekenvaardigheden in aanmerking komen voor subsidie. Verdere aanpassingen zijn:

  • samenwerkingsverbanden kunnen alleen subsidie aanvragen voor activiteiten voor mensen met Nederlands als moedertaal (NT1);
  • werkgevers die subsidie aanvragen voor het verbeteren van de basisvaardigheden van hun werknemers, mogen de subsidie ook gebruiken voor zzp'ers die bij hen in dienst zijn;
  • de subsidie is bedoeld voor mensen met een taalniveau lager dan 2F. In voorgaande subsidierondes was dit tot en met 2F. Dit geldt ook bij aanvragen voor het verbeteren van digitale vaardigheden of rekenvaardigheden. Het taalniveau moet dus altijd in beeld worden gebracht.


De maximale subsidiebedragen zijn:

Maximaal bedrag per cursistMaximaal bedrag per aanvraagVergoeding tot
Taaltrajecten ouders€ 600€ 1 miljoen80%
Overige activiteiten ouders-€ 200.00080%
Taaltrajecten werknemers€ 1500€ 200.00067%
Activiteiten samenwerkingsverbanden-€ 200.00067%


Zie voor meer informatie: https://www.dus-i.nl/subsidies/t/tel-mee-met-taal

Over de regeling
Het doel van de Subsidieregeling Tel mee met Taal is het ondersteunen en stimuleren van initiatieven om laaggeletterdheid te voorkomen en te bestrijden.

Terug naar overzicht